Sałatka z mandarynką, serem feta i kiełkami

Okazuję się, że owoce bardzo dobrze łączą się nie tylko z innymi owocami, warzywami, także z serem feta. Połączenie mandarynki i sera tworzy niezwykle pyszną kompozycję.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki
  • 4 mandarynki
  • 1 opakowanie kiełków (np. rzodkiewka)
  • 1 granat
  • 1 opakowanie sera feta
  • 150 g jagód

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypujemy roszponkę i kiełki. Teraz obieramy mandarynki ze skórki i rwiemy na części.



Krok 2

Mandarynki układamy w miseczkach. Kruszymy ser feta i posypujemy nim mandarynki.



Krok 3

Teraz przekrawamy granat na pół i wyciągamy pestki. Pestki sypiemy na wierzch sałatki. Dodajemy jagody.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.