Owsiane naleśniki z jagodami i syropem klonowym

Placuszki z jagodami i syropem klonowym to pyszny pomysł na śniadanie. Są słodkie i bardzo sycące. Zasmakują zarówno tym najmłodszym, jak i najstarszym domownikom.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 szklanka płatków owsianych
  • - ½ szklanki twarogu
  • - 2 duże jajka
  • - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • - 1 szklanka jagód
  • - syrop klonowy
  • - olej do smażenia
  • - truskawki do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy twaróg, jajka, ekstrakt z wanilii. Mieszamy całość.



Krok 2

Jagody myjemy i osuszamy. Dorzucamy je do masy. Składniki mieszamy.



Krok 3

Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju. Smażymy placuszki około 3 minuty z każdej strony. Podajemy polane syropem klonowym. Jeśli mamy truskawki do dekoracji to dodajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.