Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
⅔ ugotowanej marchewki dokładnie zblendować, resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować, dodać maślankę, sól, proszek do pieczenia i sodę.
Następnie wsypać mąkę, dodać startą marchew, skórkę pomarańczową i purée marchewkowe, wymieszać.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Wsypać do ciasta, oprószyć budyniem, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.
Racuchy można przygotować z innymi owocami.
Dodaj komentarz