Tosty francuskie w nieco innym wydaniu - przełożone serem twarogowym i świeżymi malinami. Posmakują nawet zagorzałym przeciwnikom śniadań na słodko. Pyszne i rozpływające się w ustach. Po takim śniadaniu dzień z pewnością będzie lepszy!
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
W głębokim talerzu roztrzepać jajka z mlekiem i solą.
W misce wymieszać twaróg z cukrem.
Każdą kromkę chleba tostowego posmarować z jednej strony twarogiem. Na czterech z nich rozłożyć maliny. Przykryć pozostałymi kromkami, twarogiem do środka.
Na patelni rozgrzać masło z olejem.
Złożone tosty obtoczyć z każdej strony w roztrzepanym jajku. Położyć na patelnię. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Tosty francuskie przełożyć na talerze. Posypać cukrem pudrem i udekorować świeżymi malinami
Zamiast chleba tostowego wykorzystać można czerstwą chałkę lub inne pieczywo.
Dodaj komentarz