Tosty francuskie z twarogiem i malinami

Tosty francuskie w nieco innym wydaniu - przełożone serem twarogowym i świeżymi malinami. Posmakują nawet zagorzałym przeciwnikom śniadań na słodko. Pyszne i rozpływające się w ustach. Po takim śniadaniu dzień z pewnością będzie lepszy!

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • Twaróg Mazurski Smak półtłusty
  • 150 g malin
  • 6 łyżek mleka Łaciate
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła Mazurski Smak
  • 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • - cukier puder do oprószenia
  • - świeże maliny do podania

Przygotowanie

Krok 1

W głębokim talerzu roztrzepać jajka z mlekiem i solą.



Krok 2

W misce wymieszać twaróg z cukrem.



Krok 3

Każdą kromkę chleba tostowego posmarować z jednej strony twarogiem. Na czterech z nich rozłożyć maliny. Przykryć pozostałymi kromkami, twarogiem do środka.



Krok 4

Na patelni rozgrzać masło z olejem.



Krok 5

Złożone tosty obtoczyć z każdej strony w roztrzepanym jajku. Położyć na patelnię. Smażyć z obu stron na złoty kolor.



Krok 6

Tosty francuskie przełożyć na talerze. Posypać cukrem pudrem i udekorować świeżymi malinami



Wskazówki

Zamiast chleba tostowego wykorzystać można czerstwą chałkę lub inne pieczywo.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.