Owsianka kokosowa to idealne śniadanie dla miłośników słodyczy. Możemy przygotować ją w zaledwie kilka minut, a na pewno zaspokoi poranny głód.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.
Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w zależności od tego jaką porcję chcemy zjeść. Banany kroimy w plastry. Dodajemy po równo jogurtu naturalnego do owsianki i mieszamy.
Na wierzch kładziemy pokrojone plastry banana, płatki kokosowe (ilość wg uznania) oraz cynamon. Jeśli chcemy dodać czekoladą, kostki kroimy na mniejsze kawałki bądź ścieramy na tarce i posypujemy wierzch owsianki.
Dodaj komentarz