Owsianka kokosowa z bananem i cynamonem

Owsianka kokosowa to idealne śniadanie dla miłośników słodyczy. Możemy przygotować ją w zaledwie kilka minut, a na pewno zaspokoi poranny głód.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 100 g płatków owsianych
  • - 500 ml mleka
  • - 2 banany
  • - 1 jogurt naturalny mały
  • - 2-3 łyżki masła kokosowego
  • - płatki kokosowe
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.



Krok 2

Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w zależności od tego jaką porcję chcemy zjeść. Banany kroimy w plastry. Dodajemy po równo jogurtu naturalnego do owsianki i mieszamy.



Krok 3

Na wierzch kładziemy pokrojone plastry banana, płatki kokosowe (ilość wg uznania) oraz cynamon. Jeśli chcemy dodać czekoladą, kostki kroimy na mniejsze kawałki bądź ścieramy na tarce i posypujemy wierzch owsianki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.