Pałki kurczaka pieczone z dynią i ziemniakami

Autor:

Aneta P

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pałki kurczaka 1 kg
  • ziemniaki 50 dag
  • dynia 50 dag
  • curry 1 łyżeczka
  • olej 1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • masło ŁACIATE

Przygotowanie

Krok 1

Pałki umyć, osuszyć, usunąć skórkę i posypać przyprawą do kurczaka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso.



Krok 2

Na każdej pałce położyć odrobinę masła. Ziemniaki oraz dynię obrać, pokroić w większą kostkę i przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, curry oraz olej i wymieszać tak aby warzywa pokryte były przyprawami.



Krok 3

Warzywa wyłożyć na blachę pomiędzy pałkami kurczaka. Całość zapiekać około 50 minut w temperaturze 190 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.