makaron z grzybami w sosie smietanowym

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • około 300 g makarony typu fale,
  • około 400 g lesnych grzybów-borowiki, podgrzybki( kapelusze),
  • około 300 g śmietanki 30 proc Łaciate ,
  • 1 cebula,
  • 2 zabki czosnku,
  • peczek świeżej natki,
  • gałązka tymianku,
  • rozmaryn,
  • oliwa i trochę masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka na wierzch

Przygotowanie

Krok 1

1. W osolonej wodzie ugotowac makaron al dente , odcedzic. . 2. Cebulę, czosnek i zioła drobno posiekac . Grzyby opłukac , obrac i pokroic na kawałki. 3. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekana cebulę i dodac posiekane zioła i czosnek Całośc smazyc około 5-5 minut, dolac śmietankę ,doprowadzic do wrzenia, przyprawic solą i pieprzem. Podawac z makaronem , posypac posiekana natka. smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.