To pomysł na ciepłą przekąskę, w sam raz do pieczonych ziemniaczków czy warzyw. Przekąska łatwa i dosyć szybka w przygotowaniu.
Danie: Obiad
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Każde podudzie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Zdejmujemy skórę. Robimy po dwa nacięcia w mięsie. Prószymy solą i pieprzem. Następnie smarujemy odrobiną musztardy.
Każde podudzie owijamy plastrem boczku. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą i wlewamy wino.
Wstawiamy do piekarnika na około 50-60 minut. W czasie pieczenia co jakiś czas zaglądamy, możemy przewracać podudzia oraz polewać sosem. Podajemy udekorowane rozmarynem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-19 16:13:00
Są przepyszne, polecam ;)