Tradycyjne danie na Wigilię lub rodzinne spotkania. Proste w przygotowaniu i smaczne – sukces kulinarny gwarantowany.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filety namocz w wodzie przez 8 godzin. W tym czasie warto dwukrotnie zmienić im wodę. Następnie odlej wodę i zalej schłodzonym mlekiem. Mocz jeszcze przez 2 godziny.
Następnie wyjmij filety, osusz je i pokrój w kostkę.
Przygotuj sos. Ogórki i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka pokrój drobno. Cebulę posiekaj. W miseczce połącz ogórki, jabłka, cebulę i śmietankę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Dodaj śledzie i całość dokładnie wymieszaj. Przed podaniem ozdób natką pietruszki. Smacznego!
Do sosu możesz dodać także starty chrzan.
Dodaj komentarz