Pancakes to świetny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Dzięki wykorzystaniu serka wiejskiego, placuszki są puszyste i zdrowe. Jeśli nie mamy pod ręką świeżych owoców, jako dodatek doskonale sprawdzi się również dżem. Dzieci je pokochają!
Danie: Śniadanie, Podwieczorek
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Serek wiejski, jajko, budyń, mąkę i cukier umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładko.
Na nieprzywierającej patelni rozgrzać masło.
Wylewać po 2-3 łyżki masy, formując placki. Smażyć po około 3 minuty z obu stron.
Przełożyć placki na talerz i udekorować mrożonymi owocami.
Dodaj komentarz