Danie smaczne, delikatne i zaspakajające potrzeby witaminowe organizmu. Dostarcza białka i potrzebnego do oczyszczania jelit błonnika. Polecane dla dzieci i osób starszych.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Bez glutenu
Warzywa obieramy, czyścimy i dokładnie myjemy. Warzywa korzenne ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pozostałe warzywa kroimy w talarki lub różyczki.
Rozdrobnione warzywa zalewamy osoloną wodą i gotujemy. Dusimy pod pokrywką razem z pokrojonym masłem, często mieszając. Doprowadzamy do postaci al dente (lekko twardawe).
Połowę podduszonych warzyw wyjmujemy. Układamy kawałki ryby. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym. Przykrywamy wyjętymi wcześniej warzywami.
Dusimy razem do miękkości ryby, nie mieszając. Podajemy najlepiej z ryżem. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Dodaj komentarz