Potrawka z fasolki szparagowej

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 30-40 dag pomidorów
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umytą fasolkę pokroić na kawałki, blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju.





Krok 2

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni.





Krok 3

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Fasolkę, cebulę i kiełbasę wsypać do garnka, dodać pokrojone pomidory.





Krok 4

Zalać niedużą ilością wody, dodać kostkę rosołową i gotować.





Krok 5

Miękką fasolkę połączyć z koncentratem i zmiażdżonym czosnkiem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.