Panna cotta z mango to niezwykłe połączenie, które zachwyci podniebienie prawdziwego smakosza.
Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Podgrzewamy połowę porcji mleka, rozpuszczamy w nim żelatynę. Całość mieszany, aby uniknąć powstawania grudek.
Pozostałą część mleka, śmietankę Łaciatą oraz cukier gotujemy na małym ogniu. Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy i zostawiamy do przestygnięcia.
Mango obieramy, kroimy w kostkę oraz za pomocą blendera przygotowujemy z większej części, puree (zostawiamy po 1 łyżce kosteczek na porcję do dekoracji). Powstałą masę dzielimy na 3 części, przelewamy do szklanek.
Do szklanek, w których znajduje się puree z mango przelewamy wystudzoną masę za śmietanki Łaciatej i mleka. Pozostawiamy do stężenia na kilka godzin. Przed podaniem ozdabiamy kostkami mango oraz listkami mięty.
Dodaj komentarz