Papardelle z krewetkami i cukinią jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne połączenie krewetek, cukinii z sosem pomidorowym.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Makaron papardelle gotujemy zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.
Na patelni smażymy pokrojoną w średniej wielkości kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek. Dodajemy pokrojoną cukinię, a następnie całość dusimy przez 4 minuty.
Dodajemy krewetki i smażymy przez 5 minut. Sos pomidorowy mieszamy razem ze śmietanką Łaciatą. Do sosu pomidorowo-śmietankowego dodajemy sól, pieprz, ostrą paprykę i kolendrę. Całość dodajemy do krewetek i podsmażamy 5 minut.
Makaron podajemy z sosem.
Dodaj komentarz