Papardelle z krewetkami i cukinią

Papardelle z krewetkami i cukinią jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne połączenie krewetek, cukinii z sosem pomidorowym.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 krewetek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • 250 ml sosu pomidorowego
  • 80 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 papryka ostra
  • 250 g makaronu papardelle
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki kolendry

Przygotowanie

Krok 1

Makaron papardelle gotujemy zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.



Krok 2

Na patelni smażymy pokrojoną w średniej wielkości kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek. Dodajemy pokrojoną cukinię, a następnie całość dusimy przez 4 minuty.



Krok 3

Dodajemy krewetki i smażymy przez 5 minut. Sos pomidorowy mieszamy razem ze śmietanką Łaciatą. Do sosu pomidorowo-śmietankowego dodajemy sól, pieprz, ostrą paprykę i kolendrę. Całość dodajemy do krewetek i podsmażamy 5 minut.



Krok 4

Makaron podajemy z sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.