Zapiekanka z cukinii

Autor:

edyta

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zapiekanka

  • 1 cukinia zielona
  • 1 cukinia żółta
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 kostka 300g sera mozzarella Mlekpol
  • passata pomidorowa
  • 1 cebula
  • 1 /2 małej papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • Zioła prowansalskie
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

1. Przygotowujemy sos pomidorowy z passaty pomidorowej z dodatkiem pokrojonej cebuli, papryki oraz czosnku i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. 2. Cukinię zieloną, żółtą, pomidory oraz ser mozzarella kroimy w plasterki. 3. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy uprzednio przygotowany sos pomidorowy. Następnie układamy na przemian pokrojone warzywa oraz ser mozzarella i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości cukinii około 15 min.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.