Papryka marynowana

Autor:

KUCHARECZKA

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Papryka (pokrojona)
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 łyżka soli
  • 6 czubatych łyżek cukru
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
  • Pieprz w ziarnach(5 ziaren na słoik)
  • Gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
  • Cebula (po 2 plastry na słoik)
  • Oliwa (1 łyżka na słoik)

Przygotowanie

Krok 1

Do wyparzonych słoików powkładać przyprawy, układać pokrojoną paprykę, dwa plastry cebuli, oliwę.



Krok 2

Zalać ciepłą zalewą, dokręcić.



Krok 3

Pasteryzować około 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.