papryka marynowana

Autor:

mileneczka5

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 4 kilogramy papryki czerwonej,
  • 4 sztuki papryki zielonej,
  • Zalewa:,
  • 8 pełnych szklanek wody,
  • 1 szklanka octu,
  • 1 i 1\2 szklanki cukru,
  • 2 pełne łyzki soli,
  • oraz:,
  • ,
  • gorczyca,
  • ziele angielskie,
  • liście laurowe,
  • a takze,
  • słoiki i zakretki.

Przygotowanie

Krok 1

1. Papryki myjemy, osuszamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne,ponownie płuczemy pod woda . Kroimy w paski . Do umytych i wyparzonych słoików wsypujemy po pół łyżeczki gorczycy, 2-3 angielskiego i 2 listki laurowe i układamy czerwona papryke a takze po 2-3 paski papryki zielonej . Składniki zalewy zagotowujemy.Lekko przestudzona zalewe wlewamy do słików z papryka, zakręcamy P.asteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania. Po tym czasie ustawiamy do góry dnem a nastepnie przechowujemy w piwniczce. smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.