Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem

Autor:

KuchniaMniam

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 3 litry wody,
  • 1 udko pieczone z kurczaka,
  • 1 marchewka,
  • 2 ziemniaki,
  • 10 cm pora,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 200 g serka topionego gouda,
  • 200 g makaronu wstążek,
  • sól,
  • pieprz czarny,
  • pieprz ziołowy

Przygotowanie

Krok 1

Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę przekroić na pół, a następnie pokroić w talarki. Włożyć do garnka z mięsem, porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.