papryka marynowana

Autor:

mileneczka5

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 kg papryki dwukolorowej ,,
  • garść liści laurowych,,
  • łyżeczka ziaren gorczycy, ,
  • po kilkanaście ziaren pieprzu,
  • i ziela angielskiego,,
  • pół szklanki oliwy ,
  • Zalewa:,
  • 5 szklanek wody, ,
  • 3\4 szklanki octu 10 proc., ,
  • 1 łyżka soli ,
  • , jedna łyzka cukru

Przygotowanie

Krok 1

1.Paprykę umyć, wyrzucić gniazda nasienne, pociąć na ósemki. Zagotować zalewę dodając przyprawy . Gotowac ja przez 2 minuty.. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach, do każdego wrzucić wyłowione z zalewy przyprawy , szczyptę ziaren gorczycy, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu, ziele angielskie. Do kazdego słoiczka na wierzch wlać TEŻ łyżkę oliwy. 2. Słoiki zamknąć i pasteryzować je 15 min od momentu zagotowania wody. SŁOIKI MUSZA BYC ZANURZONE W WODZIE DO 3 \4 ICH WYSOKOŚCI. POTEM WYJĄC SŁOIKI , POSTAWIĆ DO GÓRY DNEM BY OSTYGŁY. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.