Zupa ziemniaczana

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar mięsno-warzywny 1,5 L
  • · ziemniaki 6-7 szt
  • · ogórki konserwowe 3 szt
  • · papryka konserwowa 2 strąki
  • · kiełbasa czosnkowa 20 dag
  • · 1/2 szklanki Śmietany Łaciata 18%
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki
  • · natka pietruszki
  • · sól
  • · czarny pieprz mielony
  • · papryka słodka mielona
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Ogórki, paprykę i kiełbasę pokrajać w kostkę, połączyć z ziemniakami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.