Papryka w sosie pomidorowym

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 szt. papryki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ szkl. jogurtu naturalnego
  • 6 jajek na twardo
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebule obrać i posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie.



Krok 2

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki, dodać do cebuli, skropić odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości.



Krok 3

Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 łyżkami wody, połączyć z papryką, dodać pokrojone w plastry jajka.



Krok 4

Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dusić jeszcze przez kilka minut.



Krok 5

Następnie przełożyć do salaterek, polać jogurtem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.