Kakaowe ciasteczka z czekoladą

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Ocena

4.33/5

Oceń przepis

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 1 łyżka oleju,
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag masła Łaciate
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 10 dag czekolady,
  • 1 garść kropelek czekoladowych

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, przesiać. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo śmietanę i jajko.





Krok 2

Następnie utarte masło połączyć z kakao, olejem i mąką, dokładnie zmiksować.





Krok 3

Dodać pokrojoną w kosteczkę czekoladę i kropelki czekoladowe, wymieszać łyżką, schłodzić przez 10 minut w lodówce.





Krok 4

Z ciasta formować kulki, ułożyć na wyłożonej papierem blaszce, lekko spłaszczyć. Piec 10-15 minut w temperaturze 180°C.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.