Wołowina z kiszoną kapustą

Przepyszne, jednogarnkowe danie. Pikantna potrawa przygotowana na ostro, z wyśmienitą kapustą kiszoną. Idealne połączenie smaków, do którego chętnie się wraca.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 900 g wołowiny
  • - 2,5 łyżki pikantnej mielonej papryki
  • - 2 cebul
  • - 2 marchewki
  • - 300 g kiszonej kapusty
  • - 2 łyżki oleju
  • - 300 ml wody
  • - 5 kulek ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę ok. 2 cm. i posypujemy papryką. Kroimy marchewkę w plastry, a cebulę w kostkę. Smażymy cebulę przez ok. 5 min w 1 łyżce oleju. Dodajemy mięso i smażymy przez kolejne 5 min.



Krok 2

Dodajemy marchewkę, dolewamy 300 ml wody. Dodajemy 1 łyżeczkę ziela angielskiego. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 1 godziny.



Krok 3

Danie podajemy z ziemniakami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.