Oryginalny pomysł na dobry i pokazowy obiad. Łączy ze sobą walory smakowe, estetyczne i zdrowotne. Jeśli lubisz ryby, wypróbuj ten przepis.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Seler
Bez glutenu
Bez laktozy
Rybę czyścimy, płuczemy i kroimy na kawałki. Nacieramy solą, pieprzem i odstawiamy na 1 godzinę.
Cebulę kroimy na talarki i podsmażamy na oleju. Gdy cebula sie zrumieni, dodajemy pokrojoną paprykę i ostrą paprykę w proszku. Dodajemy wino i koncentrat pomidorowy. Dosypujemy natkę pietruszki i seler oraz pieprz w ziarenkach. Całość dobrze mieszany.
Do poprzednich produktów dodajemy kawałki ryb pozbawionych dużych ości. Dusimy na średnim ogniu do miękkości ryby. Nie mieszamy i nie potrząsamy naczyniem.
Aby sos nie był gęsty dolewamy wino i wodę. Przed zakończeniem gotowania dolewamy resztę wina i gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Dodaj komentarz