Szaszłyki z wieprzowiną i ananasem

Pyszne szaszłyki z wieprzowiną i ananasem, którym charakteru dodaje ciekawy, ostry sos na bazie sosu sojowego i chili. Idealnie sprawdzą się w formie przystawki na imprezie grillowej.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Soja

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg szynki wieprzowej
  • - 1 ananas z puszki
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 łyżka octu balsamicznego
  • - 1 łyżka sosu sojowego
  • - 1 łyżeczka chili
  • - ½ łyżeczki soli
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso myjemy i osuszamy, po czym kroimy w kostkę. Plastry ananasa kroimy na połówki.pikm



Krok 2

Mieszamy olej, ocet, sos sojowy, chili, sól i słodką paprykę. W  tak przygotowanej marynacie obtaczamy ananasa i mięso. Zostawiamy na 15 minut.



Krok 3

Po tym czasie grillujemy mięso na rozgrzanym ruszcie z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.