Wątróbka z warzywami

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60-70 dag wątróbki z kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 0,4 selera
  • 2 łyżki otartego majeranku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 liść laurowy
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Dodatkowo:

  • Mleko Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na łyżce oleju. Następnie przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, przykryć i dusić do miękkości.





Krok 2

Obrane cebule pokroić i zeszklić na maśle i łyżce oleju. Połączyć z półmiękkimi warzywami.





Krok 3

Wątróbkę zamoczyć w mleku na 15-20 minut, osączyć, opłukać, dokładnie oczyścić z błonek. Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmażyć, dodać otarty majeranek.





Krok 4

Połączyć z warzywami, gotować bez przykrycia do odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.





Wskazówki

Wątróbkę z warzywami podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.