Surówka z kapusty pekińskiej z bananami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • ½ szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 mały por
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki przyprawy curry

Przygotowanie

Krok 1

Umytą kapustę poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cienkie półkrążki. Banana bez skórki pokrojonego i starte na grubej tarce jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, jogurt, przyprawę curry, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.