Żeberka pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie to wyśmienite danie polecane dla każdego fana mięs. Smaczne, tanie i proste w przygotowaniu. Z pewnością zadowoli każdego, kto ich skosztuje.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1,5 kg żeberek
  • - 1 łyżka przyprawy do żeberek
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka majeranku
  • - 1 łyżka miodu
  • - 1 łyżka musztardy
  • - sok z ½ cytryny
  • - 100 ml ketchupu
  • - 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka dokładnie myjemy, a następnie posypujemy solą i pieprzem.



Krok 2

Do żeberek dodajemy przyprawę do żeberek, majeranek, miód, ketchup i musztardę, a następnie całość skrapiamy sokiem z cytryny.



Krok 3

Żeberka polewamy olejem, całość dokładnie mieszamy, tak aby wszystkie przyprawy połączyły się z olejem i równomiernie rozmieściły na mięsie. Odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 4

Danie umieszczamy w rękawie do pieczenia, rękaw wiążemy i wkładamy do piekarnika. Żeberka pieczemy w rozgrzanym do temperatury 190 stopni piekarniku przez ok. 75 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.