Żeberka pieczone w rękawie to wyśmienite danie polecane dla każdego fana mięs. Smaczne, tanie i proste w przygotowaniu. Z pewnością zadowoli każdego, kto ich skosztuje.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Żeberka dokładnie myjemy, a następnie posypujemy solą i pieprzem.
Do żeberek dodajemy przyprawę do żeberek, majeranek, miód, ketchup i musztardę, a następnie całość skrapiamy sokiem z cytryny.
Żeberka polewamy olejem, całość dokładnie mieszamy, tak aby wszystkie przyprawy połączyły się z olejem i równomiernie rozmieściły na mięsie. Odstawiamy na 1 godzinę.
Danie umieszczamy w rękawie do pieczenia, rękaw wiążemy i wkładamy do piekarnika. Żeberka pieczemy w rozgrzanym do temperatury 190 stopni piekarniku przez ok. 75 minut.
Dodaj komentarz