Ryż dokładnie wypłukać, wrzucić do garnka, wlać 3 szklanki zimnej wody, posolić i zagotować. Następnie przykryć i gotować 35 minut. Po ugotowaniu odlać nadmiar wody. Marchewkę obrać i pokroić na kawałki, paprykę również pokroić. Rozdrobnić za pomocą rozdrabniacza. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać warzywa i dusić razem przez około 15 minut. W międzyczasie, gdy warzywa się duszą, obrać rybę z ości i wrzucić do miski. Przyprawić warzywa. Dodać pomidory w puszce i dusić jeszcze 10 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i potrzymać na patelni jeszcze 1-2 minuty. Dodać do ryby. Dokładnie wszystko wymieszać, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Dodaj komentarz