Papryki nadziewane wieprzowiną

Papryki nadziewane wieprzowiną to oryginalny sposób na pyszne danie na wyjątkowe okoliczności. Wspaniale się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Pozycja warta odnotowania.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g mięsa wieprzowego
  • 4 papryki żółte
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula
  • 4 papryki chili
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki pasty łososiowej

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wieprzowe mielimy. Papryki kroimy na pół i wybieramy ze środka pestki.



Krok 2

Obieramy i drobno siekamy czosnek oraz cebulę. Dokładnie siekamy papryczkę chili. Roztrzepujemy jajko.



Krok 3

Na oleju smażymy czosnek i cebulę przez ok. 3 minuty. Następnie dodajemy mięso mielone, pastę łososiową i solimy. Smażymy całość przez 10 minut, mieszając.



Krok 4

Nagrzewamy piekarnik na 220 stopni. Połówki papryk wypełniamy przygotowanym nadzieniem, a wierzch smarujemy jajkiem. Następnie pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni. Danie podajemy na ciepło. Podajemy np. z surówką, możemy posypać również koperkiem



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.