Papryki nadziewane wieprzowiną to oryginalny sposób na pyszne danie na wyjątkowe okoliczności. Wspaniale się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Pozycja warta odnotowania.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Bez glutenu
Bez laktozy
Mięso wieprzowe mielimy. Papryki kroimy na pół i wybieramy ze środka pestki.
Obieramy i drobno siekamy czosnek oraz cebulę. Dokładnie siekamy papryczkę chili. Roztrzepujemy jajko.
Na oleju smażymy czosnek i cebulę przez ok. 3 minuty. Następnie dodajemy mięso mielone, pastę łososiową i solimy. Smażymy całość przez 10 minut, mieszając.
Nagrzewamy piekarnik na 220 stopni. Połówki papryk wypełniamy przygotowanym nadzieniem, a wierzch smarujemy jajkiem. Następnie pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni. Danie podajemy na ciepło. Podajemy np. z surówką, możemy posypać również koperkiem
Dodaj komentarz