Rosół z warzywami

Rosół z warzywami to pyszna, kolorowa odmiana tradycyjnego polskiego rosołu. Zdrowo, pożywnie i rozgrzewająco. Rosół szczególnie polecany jest na zimowe, niedzielne obiady dla całej rodziny.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 marchewka
  • - 1 mała papryka czerwona
  • - 1 cebula
  • - ½ małej cukinii
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 1 natka pietruszki
  • - ½ l naturalnego bulionu drobiowego
  • - 250 g makaronu nitki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie warzywa kroimy: marchewkę w talarki, cebulę w piórka, paprykę w paski, cukinię w kostkę. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę.



Krok 2 

Smażymy, mieszając przez ok. 5 minut. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 3

Po usmażeniu warzyw przekładamy je do garnka, zalewamy bulionem, przyprawiamy i gotujemy ok. 15 minut. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z makaronem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-18 09:17:00

Bardzo dobry rosołek z warzywami, w sam raz na niedzielny obiad

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.