Pierogi z mięsem z kurczaka i przyprawami to łatwe w wykonaniu, tanie i proste danie. Potrawa bardzo znana, lubiana i polecana dla całej rodziny.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Przygotowujemy farsz. Bułkę moczymy w wodzie i lekko odsączamy. Następnie mięso razem z bułką mielimy w maszynce. Do powstałej masy dodajemy przyprawy i posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy jajko, ponownie mieszając.
Przygotowujemy ciasto. Do mąki dodajemy sól. Następnie zalewamy je wrzątkiem i mieszamy. Dodajemy także olej. Masę zagniatamy, aż do uzyskania gładkiego ciasta i pozostawiamy na ok. 20 minut.
Następnie rozwałkowujemy ciasto, posypując je odrobiną mąki. Dalej przy pomocy szklanki wycinamy kółka i lepimy je z przygotowanym wcześniej farszem. Następnie gotujemy, aż do momentu wypłynięcia, przez ok. 2 minuty.
Dodaj komentarz