Paprykowe nachosy

Paprykowe nachosy możemy przygotować sami w domu. Jest to alternatywa dla kupnych przekąsek. To szybka i łatwa przekąska. Idealna na każdą imprezę.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 tortille
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180°C (z termoobiegiem). Każdy placek tortilli kroimy na 8 trójkątów.



Krok 2

Do miseczki wlewamy olej. Dodajemy przyprawy i mieszamy.



Krok 3

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy trójkąty tortilli. Smarujemy każdy trójkąt z obydwu stron oliwą z papryką.



Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 5-6 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.