Makaronowa sałatka z brokułami i śmietanką

Połączenie makaronu z warzywami to pomysł na pyszny lunch lub kolację. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 brokuł
  • 1 marchewka
  • 1 śmietanka UHT Łaciata 12%
  • 1 cebula
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Brokuł także ugotuj.



Krok 2

Odcedź kukurydzę na sicie. Obierz i umyj marchewkę, a potem pokrój ją w plastry. Cebulę pokrój w piórka.



Krok 3

Ugotowany makaron oraz pokrojone brokuły ostudź, a potem wymieszaj z warzywami.



Krok 4

Na koniec do całości dodaj śmietankę i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.