Makaronowa sałatka z brokułami i śmietanką

Połączenie makaronu z warzywami to pomysł na pyszny lunch lub kolację. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 opakowanie makaronu
  • -1 puszka kukurydzy
  • -1 brokuł
  • -1 marchewka
  • -1 Śmietanka Łaciata 12%
  • -1 cebula
  • -pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Brokuł gotujemy przez około 20 min od zagotowania.



Krok 2

Kiedy makaron i brokuł są w trakcie przygotowania, odcedzamy kukurydzę na sicie, obieramy i myjemy marchewkę, kroimy ją w plastry, a cebulę w piórka.



Krok 3

Po 20 minutach odcedzamy makaron i wyjmujemy brokuł, kiedy ostygnie kroimy go na części, mieszamy z makaronem i resztą produktów.



Krok 4

Na koniec do całości dodajemy Śmietanki Łaciatej, wszystko mieszamy, doprawiamy pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.