Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Naleśniki:

  • jajka - 2 szt,
  • mąka - 2 szkl,
  • woda - 1 szkl,
  • mleko - 1 szt,
  • sól szczypta,
  • tłuszcz do smażenia

Farsz

  • cebula - 1 szt,
  • sól i pieprz,
  • listek laurowy - 1 szt,
  • pieczarki - 600 g,
  • masło - 1 łyżka

Dodatkowo

  • natka pietruszki,
  • łodyżki kopru do związania sakiewek

Przygotowanie

Naleśniki:

Do miski wsypać mąkę, dodać jajka i pozostałe składniki, zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni, na rumiano z każdej strony.



Farsz

Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć na sicie, pokroić. Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki , listek laurowy, posypać pieprzem i solą, smażyć do odparowania płynu.



Krok 3

Porcję pieczarek nakładać, na środek każdego naleśnika, formować sakiewki, związać cienkimi łodyżkami natki pietruszki. Podawać zaraz po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.