Parówki zawijane w boczku

Parówki zawijane w boczku to szybka i prosta przekąska. Podajemy ją z ulubionym sosem. Jeśli nie masz pomysłu na drobny poczęstunek dla swoich gości, ten przepis na pewno się Tobie spodoba.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 10 parówek
  • - 20 plasterków boczku (cienkich)
  • - 1 łyżka oliwy
  • - natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Parówki kroimy na pół.



Krok 2

Każdy kawałek zawijamy w plaster boczku.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy parówki zawinięte w boczek. Smażymy z każdej strony na „złoto”. Zdobimy natką pietruszki i podajemy. Możemy poprzebijać wykałaczką, aby się trzymały.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.