Pascha

Autor:

Monika Och

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kilogram twarogu trzykrotnie zmielonego Mlekpol,
  • 20 dkg masła Łaciate,
  • 5 żółtek,
  • pół szklanki śmietany Łaciata,
  • 25 dkg cukru pudru,
  • cukier waniliniowy,
  • ulubione bakalie,
  • owoce kandyzowane i migdały, pomarańcz do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka utrzeć w misce z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać śmietanę i wymieszać. Miskę wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą i ucierać aż zgęstniej, lekko przestudzić. Dodać do masy miękkie masło i twaróg, bakalie i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremki wyłożonej gazą ( ja użyłam do tego nowej doniczki na kwiaty z dziurkami od spodu), mocno ugnieść i obciążyć, następnie wstawić na całą noc do lodówki. Przed wyjąć na talerz i udekorować kandyzowanymi owocami, migdałami. Kwiat zrobiłam z samodzielnie przygotowanej skórki pomarańczowej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.