Pasta drobiowo-jajeczna

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • udko z kurczaka 1 szt,
  • jajka 3 szt ,
  • pomidor 1 szt ,
  • majonez 1 łyżka,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz mielony

Przygotowanie

Krok 1

Udko umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przestudzić i oddzielić mięso od kości. Jajka ugotować na twardo. Mięso, jajka oraz pomidora wrzucić do rozdrabniacza i rozdrabniać do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie bardzo drobno pokroić wszystkie składniki. Wyłożyć pastę na miseczkę, dodać majonez, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Wymieszać. Przed podaniem wstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Podawać z ulubionym pieczywem.



Wskazówki

Do wykonania pasty można wykorzystać mięso, na którym ugotowaliśmy zupę.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.