Pasta jajeczna z bazylią

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 1 łyżeczka pesto z bazylii
  • 3 suszone pomidory
  • 1 szczypta świeżo mielonego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.



Krok 2

Ostudzone jajka zmiksuj. Dodaj majonez, jogurt, pesto i pokrojone suszone pomidory. Dopraw do smaku pieprzem.



Krok 3

Gotową pastę przełóż do słoiczka i spożyj w ciągu kilku dni. Przechowuj w lodówce. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.