Pasta ze śmietankowego serka z pomidorami i pikantnym chili

Pasty na bazie serka, to najprostszy pomysł na smaczne, zdrowe i ciekawe przekąski. Trudno się nimi znudzić, ponieważ wystarczy zmienić tylko jeden z dodatków do serka a uzyskamy całkiem odmienny smak potrawy. Nie bez znaczenia jest też fakt, ze przygotowanie ich zajmuje zaledwie chwilkę. Tę pikantną pastę serowo pomidorową możemy podać jako przekąskę, zarówno do chipsów, nachosów czy paluszków grissini i świeżych warzyw, ale sprawdzi się też do kanapek i świeżego pieczywa.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g naturalnego homogenizowanego serka
  • 4-5 łyżek Śmietanki Łaciatej 18%
  • 3-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1-2 ostrej papryki chili
  • Świeżo zmielony pieprz
  • Sól

Dodatkowo:

  • Płatki chili do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przekładamy serek homogenizowany, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietankę Łaciatą, odrobinę soli i pieprz oraz tyle ostrej papryki by jej ostrość nie zdominowała śmietankowego smaku serka.



Krok 2

Pastę podajemy w miseczkach udekorowaną płatkami chili.



Wskazówki

Uwaga pasta ma być lejąca, więc wygodniej będzie podać każdemu z jedzących osobną porcję.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.