Pasty na bazie serka, to najprostszy pomysł na smaczne, zdrowe i ciekawe przekąski. Trudno się nimi znudzić, ponieważ wystarczy zmienić tylko jeden z dodatków do serka a uzyskamy całkiem odmienny smak potrawy. Nie bez znaczenia jest też fakt, ze przygotowanie ich zajmuje zaledwie chwilkę. Tę pikantną pastę serowo pomidorową możemy podać jako przekąskę, zarówno do chipsów, nachosów czy paluszków grissini i świeżych warzyw, ale sprawdzi się też do kanapek i świeżego pieczywa.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Do miski przekładamy serek homogenizowany, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietankę Łaciatą, odrobinę soli i pieprz oraz tyle ostrej papryki by jej ostrość nie zdominowała śmietankowego smaku serka.
Pastę podajemy w miseczkach udekorowaną płatkami chili.
Uwaga pasta ma być lejąca, więc wygodniej będzie podać każdemu z jedzących osobną porcję.
Dodaj komentarz