Pasta krewetkowa z ikrą

Pasta krewetkowa z ikrą to pyszny i wykwintny dodatek do przystawek. Może być traktowana jako przekąska. Z pewnością znajdzie licznych miłośników.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g gotowanych krewetek koktajlowych
  • 100 g krewetek tygrysich (do dekoracji)
  • 150 g ikry
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka Śmietanki Łaciatej 18%
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli i pieprzu;
  • szczypta papryki czerwonej ostrej

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki tygrysie rozmrażamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Następnie osuszamy je, dodajemy sól oraz pieprz. Posypujemy je papryką i smażymy przez 3 minuty na gorącej oliwie. Odstawiamy na bok.



Krok 2

Odsączone krewetki koktajlowe drobno siekamy. Dodajemy majonez, śmietankę Łaciatą, sezam i ikrę.



Krok 3

Całość dokładnie mieszamy i podajemy jako pastę kanapkową. Ozdabiamy smażonymi krewetkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.