Kurczak z mango

Filety z kurczaka smażone w pysznym słodko--ostrym sosie z mango. Idealne na imprezę lub kolację we dwoje. Proste w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 dojrzałe mango
  • sok z ½ cytryny
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • ½ łyżeczki chili
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 goździki
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Mango obieramy i kroimy w kostkę. W rondlu zagotowujemy sok pomarańczowy, dodajemy goździki i mango. Gotujemy, aż owoce zmiękną. Dodajemy miód, paprykę, sok z cytryny i chili. Mieszamy i gotujemy, aż woda odparuje. Blendujemy całość na gładką masę.



Krok 2

Filety z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Lekko rozbijamy i doprawiamy solą. Podsmażamy na oliwie.



Krok 3

Dodajemy sos z mango i wszystko razem podsmażamy.



Krok 4

Danie najlepiej smakuje podane na gorąco.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.