Domowe pasty, to nie tylko sposób na urozmaicenie codziennego menu. To również pomysł na ciekawe przekąski, które z pewnością szybko znikną ze szwedzkiego stołu i będą się cieszyły powodzeniem wśród gości.
Osób: 10
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Orzechy
Ze śmietanką
Pokrojone w cząstki pieczarki przesmażamy z cebulą i przyprawami na niewielkiej ilości oleju. Jajka obieramy.
Pieczarki z cebulą i przyprawami oraz obrane jajka blendujemy dodając do nich majonez i śmietankę Łaciatą na niezbyt gładką masę.
Pastę doprawiamy do smaku i przekładamy do salaterki lub nakładamy bezpośrednio na pokrojone bagietki.
Dekorujemy świeżymi ziołami i posypujemy prażonymi orzeszkami piniowymi.
Dodaj komentarz