Pasta pieczarkowa z jajkami i orzeszkami piniowymi

Domowe pasty, to nie tylko sposób na urozmaicenie codziennego menu. To również pomysł na ciekawe przekąski, które z pewnością szybko znikną ze szwedzkiego stołu i będą się cieszyły powodzeniem wśród gości.

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Orzechy

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Orzechy

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka
  • ½ kg pieczarek
  • Cebula
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Dodatkowo:

  • 2-3 łyżeczki wyprażonych na suchej patelni orzeszków piniowych do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Pokrojone w cząstki pieczarki przesmażamy z cebulą i przyprawami na niewielkiej ilości oleju. Jajka obieramy.



Krok 2

Pieczarki z cebulą i przyprawami oraz obrane jajka blendujemy dodając do nich majonez i śmietankę Łaciatą na niezbyt gładką masę.



Krok 3

Pastę doprawiamy do smaku i przekładamy do salaterki lub nakładamy bezpośrednio na pokrojone bagietki.




Dekorujemy świeżymi ziołami i posypujemy prażonymi orzeszkami piniowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.