Zupa cebulowa z koniakiem to danie bardzo aromatyczne i proste w przygotowaniu. Polecane na każdą porę roku, choć najlepiej rozgrzewa zimą. Zachwyci z pewnością wszystkich gości.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Cebulę obieramy, kroimy w półplastry i lekko szklimy na rozpuszczonym na patelni maśle.
Cebulę umieszczamy następnie w garnku, zalewamy bulionem i gotujemy przez 30 minut.
Zupę miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Część cebuli można zostawić w całości.
Do zupy dodajemy koniak i gotujemy ok. 5 minut. Zupę cebulową podajemy ze świeżymi bagietkami.
Dodaj komentarz