Kofty z indyka najlepiej smakują z dodatkiem chlebków naan.
Sprawdzony przepis na chlebki naan znajdziesz tutaj. >klik<
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Cebulę, czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Z papryczki chili pozbądź się pestek i pokrój ją na małe kawałki.
Rozgrzej grill do średniej temperatury i lekko natłuść ruszt. Możesz również użyć do tego patelni grillowej.
W dużej misce wymieszaj indyka, cebulę, kolendrę, jajko, czosnek, papryczkę chili, kolendrę, paprykę, chili w proszku i sól. Dokładnie wymieszaj.
Podziel mieszankę na dwanaście porcji po ¼ szklanki każda. Z każdej porcji ulep owalny wałek i nabij go na wykałaczkę. Tak przygotowane kofty ułóż na blaszce.
Grilluj kofty przez ok. 25-30 min, przewracając je co jakiś czas. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. chlebkami naan. Smacznego!
Dodaj komentarz