Kofty z indyka

Kofty z indyka najlepiej smakują z dodatkiem chlebków naan.

Sprawdzony przepis na chlebki naan znajdziesz tutaj. >klik<

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g mielonego z indyka
  • 1 mała cebula
  • ¼ szklanki świeżego kolendry
  • 1 duże jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki zielonej papryczki chili
  • ¼ łyżeczki mielonego kolendry
  • ¼ łyżeczki mielonej papryki
  • ¼ łyżeczki chili w proszku
  • olej
  • sól
  • wykałaczki do szaszłyków

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę, czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Z papryczki chili pozbądź się pestek i pokrój ją na małe kawałki.



Krok 2

Rozgrzej grill do średniej temperatury i lekko natłuść ruszt. Możesz również użyć do tego patelni grillowej.



Krok 3

W dużej misce wymieszaj indyka, cebulę, kolendrę, jajko, czosnek, papryczkę chili, kolendrę, paprykę, chili w proszku i sól. Dokładnie wymieszaj.



Krok 4

Podziel mieszankę na dwanaście porcji po ¼ szklanki każda. Z każdej porcji ulep owalny wałek i nabij go na wykałaczkę. Tak przygotowane kofty ułóż na blaszce.



Krok 5

Grilluj kofty przez ok. 25-30 min, przewracając je co jakiś czas. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. chlebkami naan. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.