pasta z łososia z jajem i szczypiorkiem

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • około 150 g łososia wędzonego,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • mały peczek świeżego szczyporku,
  • 100 g jogurtu naturalnego,
  • 1 łyzeczka łagodnego chrzanu,
  • sos tabasco,
  • sól,
  • pieprz,
  • suszona natka,
  • oraz swieze pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

1. Łososia obrać i drobno rozgnieść np.widelcem. Jajko ugotowac na twardo, odstawic do przestudzenia. Obrac i zetrzec na tarce o najmniejszych oczkach .Szczypior opłukac , posiekac. 2. Do łososia dodać drobno starte jajka, jogurt, posiekany szczypiorek , chrzan i dobrze wymieszać. Pastę doprawić sosem tabasco, solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz suszona natką. Pastę podawać ze swiezym pieczywem, smacznego.



Wskazówki

paste schładzamy!

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.