Sałatka z tuńczyka na ogórkach

Szybki przepis na coś smacznego na kolację. Mnóstwo naturalnego dobra - białek, zdrowych tłuszczy, tranu z jodem i witamin, szczególnie witaminy C. Bukiet zdrowia dla domowników, a gospodynie nie kosztuje on ani czasu, ani pieniędzy.

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duża puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 250 g ryżu
  • 3 ogórki
  • 1 filiżanka majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 2 pomidory
  • 3 garście rukoli
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko i odstawiamy do wystygnięcia.



Krok 2

Tuńczyka rozgniatamy widelcem i łączymy z majonezem.



Krok 3

Składniki mieszamy ze sobą doprawiając do smaku solą i pieprzem.



Krok 4

W głębokim półmisku na spód układamy rukolę, ogórki i gotową masę tuńczykowo-ryżową. Wierzch dekorujemy pomidorami i natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.