Prosta w przygotowaniu pasta z wędzonego pstrąga, która smakuje wyśmienicie. Idealna jako dodatek do kanapek i przystawek.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Żółty ser ścieramy na tarce z dużymi otworami. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę, a umyty koperek drobno siekamy.
Rybę rozdrabniamy i mieszamy z serkiem śmietankowym, startym żółtym serem i śmietanką Łaciatą.
Dodajemy sok z cytryny oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku mieloną papryką, czosnkiem, solą i pieprzem.
Tak otrzymaną pastę mieszamy z koperkiem, przekładamy do pojemnika, zamykamy i wkładamy do lodówki.
Podajemy z pieczywem.
Pastę przechowujemy w lodówce maksymalnie 2 dni. W razie gdyby zrobiła się zbyt sucha, można dodać łyżeczkę jogurtu naturalnego.
Dodaj komentarz