Serek śmietankowy z młodą, czerwoną rzeżuchą

Najprostsze potrawy są ponoć najsmaczniejsze a już na pewno najzdrowsze. Cóż może być pyszniejszego od śmietankowego świeżego serka? Biały serek z dodatkiem rzeżuchy nabiera piekącego, lekko ostrego i niezwykle interesującego smaku.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g białego sera (śmietankowego lub półtłustego)
  • ½ szklanki młodej czerwonej rzeżuchy
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Opakowanie świeżego, białego sera przekładamy do głębokiej miski łączymy przy pomocy widelca ze śmietanką Łaciatą, dolewając ją powoli do masy, aż uzyskamy pożądaną, kremową konsystencję.



Krok 2

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Krok 3

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Wskazówki

Serek z rzeżuchą trzeba zjeść od razu, przechowywany traci estetyczny wygląd. Czerwoną rzeżuchę można zastąpić zieloną, która jest mniej ostra.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.