Najprostsze potrawy są ponoć najsmaczniejsze a już na pewno najzdrowsze. Cóż może być pyszniejszego od śmietankowego świeżego serka? Biały serek z dodatkiem rzeżuchy nabiera piekącego, lekko ostrego i niezwykle interesującego smaku.
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Opakowanie świeżego, białego sera przekładamy do głębokiej miski łączymy przy pomocy widelca ze śmietanką Łaciatą, dolewając ją powoli do masy, aż uzyskamy pożądaną, kremową konsystencję.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Serek z rzeżuchą trzeba zjeść od razu, przechowywany traci estetyczny wygląd. Czerwoną rzeżuchę można zastąpić zieloną, która jest mniej ostra.
Dodaj komentarz