Pasta ze śmietankowego serka z ziołami

Pasty na bazie serka, to najprostszy sposób na przełamanie codziennej kulinarnej rutyny. Mnogość kombinacji jaką daje połączenie zwykłego z pozoru białego sera z dodatkami jest niewiarygodna. Nie bez znaczenia jest też fakt, że przygotowanie ich zajmuje tak niewiele czasu.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g sera śmietankowego lub półtłustego
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • 5-6 łyżek drobno posiekanych ulubionych ziół (tymianek, rozmaryn, kolendra, mięta czy melisa)
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Ser rozdrobnić w miseczce przy pomocy widelca.



Krok 2

Dodać świeżo poszatkowane zioła (może to być mieszanka ziół lub jedno, ulubione), odrobinę soli i pieprz oraz tyle śmietanki Łaciatej, by po zmieszaniu uzyskać konsystencję dość gęstej pasty.



Krok 3

Pastę dzielimy na porcje i podajemy w miseczkach udekorowanych ziołami.



Wskazówki

Warto eksperymentować połączenia serka z ziołami. Bardzo interesujący, odświeżający smak daje kompozycja mięty i melisy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.