Pasty na bazie serka, to najprostszy sposób na przełamanie codziennej kulinarnej rutyny. Mnogość kombinacji jaką daje połączenie zwykłego z pozoru białego sera z dodatkami jest niewiarygodna. Nie bez znaczenia jest też fakt, że przygotowanie ich zajmuje tak niewiele czasu.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ser rozdrobnić w miseczce przy pomocy widelca.
Dodać świeżo poszatkowane zioła (może to być mieszanka ziół lub jedno, ulubione), odrobinę soli i pieprz oraz tyle śmietanki Łaciatej, by po zmieszaniu uzyskać konsystencję dość gęstej pasty.
Pastę dzielimy na porcje i podajemy w miseczkach udekorowanych ziołami.
Warto eksperymentować połączenia serka z ziołami. Bardzo interesujący, odświeżający smak daje kompozycja mięty i melisy.
Dodaj komentarz